Welkom bij JA-TECH Computers , open vanaf maandag tot zaterdag bel voor een afspraak 030-6912422

Computer oplossingen zowel voor particuliere en zakelijke klanten zijn! Al ruim 20 jaar een vertrouwd adres in Zeist- Driebergen-Bunnik en de Bilt

Computer reparaties en verkoop nieuwe computers, laptops en onderdelen, Snel en vakkundige ict services, eigen technische dienst.
Volg een gratis proefless omscholiing!
Korte opleiding om een vak te leren? e-learning en AVG/gdpr cursussen!

Aanbieding van de maand: vanaf €399,- ex btw
JA-TECH laptops
ASUS Notebook met service:
Scherm 15.6i, cpu FHD Gold processor: i3-5005U, Gheugen: 4GGB Harddisc DDS:SATA 128G 2.5, VGA, Intel HD Graphics, Software: Windows 10 Home.

Bepaal waar de gegevens worden opgeslagen

Uw gegevens zijn geheim en concurrerend. Die gegevens zijn 'in de cloud', wat betekent niet meer dan op een server staan buiten uw bedrijf. Maar waar is die server? In Nederland? Of in de VS? Of in China? Als uw gegevens in het buitenland zijn opgeslagen, weet u niet altijd zeker of ze veilig zijn. In de VS kan de overheid het bijvoorbeeld veel gemakkelijker met de gegevens dan in Nederland. Ga daarom uitdrukkelijk akkoord met uw editor waar uw gegevens worden opgeslagen.

- Stel regels in over het beveiligingsniveau

Het is belangrijk om te voorkomen dat uw gegevens op straat worden gezet. Een datalek kan tot grote schade leiden, vooral als het om vertrouwelijke gegevens gaat, zoals een accountantskantoor of een medisch bedrijf. Dat is de reden waarom gegevens goed moeten worden beveiligd. Deze beveiliging is beschikbaar in soorten, maten en prijzen. Maak daar goede afspraken over.

- Geef een rapportageverplichting voor datalekken, inclusief een deadline

Als persoon die verantwoordelijk is voor persoonlijke gegevens bent u als ondernemer verplicht om binnen 72 uur na ontdekking van het lek aan het Nederlandse College voor de gegevensbescherming te rapporteren. De persoon die het lek detecteert, is meestal de verwerker, dus uw (IT) leverancier. Het is daarom belangrijk dat dit ook verplicht is om de ontdekking van het lek aan u te melden, bij voorkeur zo snel mogelijk, indien mogelijk binnen een paar uur.

- Bepaal wie aansprakelijk is voor overtreding van de Wet bescherming persoonsgegevens

Er zijn boetes bij een datalek. Schade kan ook optreden tijdens een datalek. Het is verstandig om af te spreken wie aansprakelijk is voor boetes en schadevergoeding. Als de datalek is te wijten aan een fout of nalatigheid van de kant van de verwerker, moet hij ook de schade vergoeden.

-Maak afspraken over een exit-regeling

Als de processorovereenkomst tot een einde komt, bijvoorbeeld omdat u een nieuwe ICT-partner hebt gevonden, wat gebeurt er dan met uw gegevens? Door een verordening over gegevensherstel in de processorovereenkomst op te nemen, vermijdt u onduidelijkheid en blijven uw gegevens ergens onbeheerd achter op een server.

Bel JA-TECH voor ondersteuning 030-6912422